Woning verduurzamen met kunststof kozijnen: verstandig of niet?

Je woning verduurzamen? Dat kan niet alleen met zonnepanelen of spouwmuurisolatie, maar ook met kunststof kozijnen. Naast duurzaam zijn ze ook onderhoudsarm en tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. Is het verstandig om kunststof kozijnen te plaatsen in je woning? Wat kosten kozijnen van kunststof en hoe kun je dit financieren?

De 4 voordelen van duurzame kunststof kozijnen

Kozijnen van kunststof zijn populair. Ze hebben namelijk veel voordelen. Ze zijn makkelijk te onderhouden, gaan langer mee én voorzien je woning van een betere isolatie. Zeker als je kiest voor kozijnen van kunststof met HR++ glas. Andere duurzame voordelen zijn:

Uitstekende isolatie

Kozijnen van kunststof hebben een goede isolatiewaarde. Deze wordt bepaald aan de hand van de R-waarde. Een kozijn van hout heeft een isolatiewaarde van 0,98 W/m2K. Bij deuren van kunststof is dit zelfs 1.26 W/m2K. Dat in tegenstelling tot houten kozijnen. Deze hebben een R-waarde van 0,78 W/m2K. Je kunt de isolatiewaarde van kunststof kozijnen nog verder opschroeven met HR++ glas. Dat zie je zeker terug aan de hoogte van de energierekening.

Niet van echt te onderscheiden

Naast verduurzaming en isolatie, wil het oog natuurlijk ook wat. Tegenwoordig zijn kunststof kozijnen niet meer te onderscheiden van de traditionele houten kozijnen en deuren. Ze zijn leverbaar in elke gewenste kleur en zijn voorzien van een folie met een houtnerf-look.

Onderhoudsarm

Kunststof kozijnen zijn naast duurzaam, milieuvriendelijk en mooi ook nog eens onderhoudsarm. De kozijnen afnemen met een doek of afspoelen met water volstaat. Dat in tegenstelling tot kozijnen van hout. Deze moet je wél elk jaar van een weerbestendige beits of laklaag voorzien om houtrot te kunnen voorkomen. Dat maakt kozijnen van kunststof ook nog eens een praktische investering. Je bespaart flink op de kosten voor de schilder.

Lange levensduur

Over duurzaam gesproken. Een kozijn van kunststof heeft een enorme levensduur. Deze is met 50 tot zelfs 70 jaar vele malen langer dan die van houten kozijnen. Wil je jouw woning verduurzamen? Dan zijn kozijnen en deuren van kunststof dus zeker een goede investering.

Verduurzaming hypotheek voor de financiering van kunststof kozijnen?

Wil je jouw woning verduurzamen met kozijnen van kunststof? Dat vraagt om een behoorlijke investering. De prijs van kunststof kozijnen kan, afhankelijk van het type woning, variëren van € 15.000 tot € 20.000. Geld dat je niet altijd tot je beschikking hebt. Daarom kun je ook kiezen voor een verduurzaming hypotheek. Klinkt dit interessant voor jouw woning? Laat je dan vrijblijvend informeren door één van onze hypotheekadviseurs.

Afspraak plannen

Wacht niet langer om je huis om te toveren tot een eco-paradijs - onze adviseurs helpen je vandaag nog graag verder!
Afspraak regelen

Liever bellen?

Neem contact met ons op.
Laten we bellen

Verduurzamen

Laatste nieuws

Blijf up to date met relevante starterslening nieuws