Waar te beginnen met verduurzamen

Er zijn zoveel verschillende manieren om je woning te verduurzamen, waar moet je precies beginnen. Welke manier van verduurzamen het best bij jouw situatie past, is afhankelijk van hoe duurzaam jouw woning is. Je kunt goedkoop beginnen door tochtstrips te gebruiken bij kieren, maar als je echt flink wilt besparen lees je hieronder een mooi stappenplan voor verduurzamingsmaatregelen.

1. Je woning isoleren

De beste eerste stap voor het verduurzamen van je woning en om energie te besparen is isoleren. Zo houd je woning de warmte binnen in de winter en buiten in de zomer. Zo heeft het bijvoorbeeld weinig zin om een warmtepomp aan te schaffen voordat je woning goed geïsoleerd is, aangezien deze dan dusdanig veel moet draaien dat je amper geld bespaart.

Er zijn natuurlijk wel verschillende manieren van isoleren. Het isoleren van je dak, spouwmuur en vloer is het best om mee te beginnen. Daarnaast kan er ook redelijk wat warmte ontsnappen via de ramen. Daarom is het belangrijk om minimaal dubbel glas te hebben in je woning, dit isoleert veel beter dan enkel glas. Als je helemaal zeker van je zaak wilt zijn, dan kan het goed zijn om HR++ of zelfs HR+++ glas aan te schaffen. Zo weet je zeker dat je woning goed geïsoleerd is en bespaar je veel geld op je energierekening.

2. Van het gas af stappen

Als je woning goed geïsoleerd is, is het tijd om je woning zo duurzaam mogelijk te verwarmen door zoveel mogelijk van het gas af te gaan. Een goede manier om hier voor te zorgen is door over te stappen van een cv-ketel naar een warmtepomp. Je hebt verschillende soorten warmtepompen. Zo heb je de lucht-lucht, lucht-water, water-water en hybride warmtepomp. Als je benieuwd bent welke warmtepomp het best bij jouw situatie en woning past, is het handig om contact met ons op te nemen. Onze adviseurs kijken graag met je mee!

3. Geld besparen en verdienen!

Hierboven zijn al enkele maatregelen genoemd om flink wat geld te besparen op de energierekening, maar er zijn natuurlijk ook manieren van verduurzamen waar je direct geld aan kunt verdienen. Zonnepanelen zijn hiervan het beste voorbeeld. Je bespaart natuurlijk flink op je stroomkosten, maar je zal op veel momenten ook meer stroom opwekken dan je gebruikt. Daarom is de salderingsregeling bedacht. Daarmee krijg je bij veel energieleveranciers geld terug voor de stroom die je teruglevert. Zo kun je aan je zonnepanelen dus zelfs geld verdienen!

Heb je vragen over verduurzamen of behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met ons op, onze adviseurs helpen je graag verder!

Afspraak plannen

Wacht niet langer om je huis om te toveren tot een eco-paradijs - onze adviseurs helpen je vandaag nog graag verder!
Afspraak regelen

Liever bellen?

Neem contact met ons op.
Laten we bellen

Verduurzamen

Laatste nieuws

Blijf up to date met relevante starterslening nieuws