Je woning verduurzamen: veelgestelde vragen

Het wordt steeds belangrijker om je woning te verduurzamen. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Er zijn uiteraard veel verschillende manieren om je woning te verduurzamen, met veel verschillende kostenplaatjes.

Heb je vragen over verduurzamen? Dan ben je zeker niet de enige. Waar begin je bijvoorbeeld met verduurzamen? Wat zijn de voordelen van verduurzamen en hoeveel kost het je? Om je verder te helpen zetten we in dit artikel een aantal veelgestelde vragen voor je op een rij!

Kun je bij alle verduurzamingsmaatregelen gebruik maken van een subsidie?

Niet alle verduurzamingsmaatregelen geven direct recht op een subsidie, maar veel ‘grote’ verduurzamingsmaatregelen wel. Zo kun je bij het aanschaffen van een warmtepomp of een zonneboiler of bij het nemen van minimaal twee isolerende maatregelen vaak wel gebruik maken van een subsidie. Dit houdt vaak in dat de overheid 30% van je kosten vergoedt.

Bij de aanschaf van zonnepanelen werkt dit iets anders. Daar kun je, in plaats van het gebruik maken van een subsidie, vaak de BTW terugvragen.

Leveren zonnepanelen wel stroom op in de winter?

De opbrengst van zonnepanelen is uiteraard een stuk hoger bij een mooie zonnige zomerdag dan een bewolkte dag in de winter. Dat wil echter niet zeggen dat zonnepanelen geen stroom opleveren op een bewolkte dag. Overdag leveren zonnepanelen vrijwel altijd iets van stroom op.

Let er overigens wel op dat er ’s winters geen dik pak sneeuw op de zonnepanelen blijft liggen, dan leveren ze namelijk vrijwel geen stroom op.

Vragen zonnepanelen veel onderhoud?

Gelukkig vragen zonnepanelen minimaal onderhoud. Zonnepanelen hebben namelijk een vuilafstotende laag, waardoor ze bijvoorbeeld bij een regenbui weer schoon spoelen. Het is wel verstandig om je zonnepanelen zo elke twee jaar te laten inspecteren.

Zorgt verduurzamen ervoor dat mijn woning meer waard worden?

Het verduurzamen van je woning zorg ervoor dat je woning een hoger energielabel krijgt. Daarnaast zijn woningen met een hoger energielabel meer waard dan woningen met een laag energielabel. Dit betekent dat je woning zeker meer waard wordt wanneer je verduurzamende maatregelen toepast.

Een woning met een hoog energielabel houdt zijn waarde daarnaast ook veel langer vast. Zo blijkt dat oudere woningen met een laag energielabel de laatste tijd veel sneller in waarde dalen, omdat deze vaak niet goed geïsoleerd zijn.

Stond het antwoord op je vraag hier niet tussen? Een beetje hulp is nooit ver weg. Neem gerust contact met ons op, onze adviseurs kijken graag met je mee!

Afspraak plannen

Wacht niet langer om je huis om te toveren tot een eco-paradijs - onze adviseurs helpen je vandaag nog graag verder!
Afspraak regelen

Liever bellen?

Neem contact met ons op.
Laten we bellen

Verduurzamen

Laatste nieuws

Blijf up to date met relevante starterslening nieuws